Vanliga frågor

Här presenterar vi de vanligaste frågorna för NutriBullet, Magic Bullet och Baby Bullet.

Varför förvandlas allt jag hackar till mos?

Du kan eventuellt överarbeta dina ingredienser om du sätter din Nutribullet, Magic Bullet eller Baby Bullet i låst läge, när du egentligen borde använda Pulseringstekniken. Läs om Pulseringstekniken i instruktionsmanualen eller följ stegen i vår videodemonstration, så kommer du att sedan göra perfekt hackad löksalsa och annat gott på nolltid.

Varför krossar inte min NutriBullet/Magic Bullet is? Den snurrar bara runt?

Du kanske överlastar din behållare eller mugg? Om du använder större isbitar eller kuber, så se till att du inte lägger i för många åt gången. De behöver plats att röra sig så att knivbladen kan nå dem. Mindre, lite porösare bitar och kuber krossas mycket lättare. För allra bästa resultat, häll lite vätska i behållaren/muggen tillsammans med iskuberna. 

Varför blir det så mycket fruktkött men nästan ingen juice?

De flesta frukter är väldigt fiberrika, vilket gör att du kommer att få kvar mycket fruktkött. När du pressar frukt för att göra juice, är det mycket bra att kombinera fasta frukter med riktigt saftiga. En välsmakande kombination är apelsin och till exempel cantaloupemelon. Apelsin lämnar kvar en hel del fruktkött, men melonen väldigt lite. Morot- och vattenmelonjuice är en annan härlig kombination. 

Man säger att allt är diskmaskinssäkert, men varför blev då mina muggar deformerade efter det att jag diskat dem i maskin?

Som det nämns i din instruktionsmanual, skall du alltid ställa in dina behållare och muggar på den övre hyllan i din diskmaskin. Se dock till att de inte står så att de rör vid diskmaskinens "tak", som blir mycket varmt under diskningen och torkningen. Eventuellt har du haft din maskin inställd på hårt smutsad disk, där maskinen då använder extra hög värme. De flesta diskmaskiner har olika inställningslägen för olika hårt smutsad disk och du bör använda ett läge med mindre värme när du diskar föremål av plast. Och…kom ihåg att alltid ställa behållarna och muggarna på den övre hyllan!

Varför tar det så lång tid att pressa morötter?

Att pressa morötter tar lite extra tid eftersom morötter inte är speciellt saftiga. Morötter är väldigt fasta grönsaker, så det går ett antal morötter för att pressa fram en mugg med juice. Det är därför färskpressad morotsjuice är så dyrt. Det är bra att göra en drink där du blandar morötter med andra saftigare frukter eller grönsaker, som till exempel apelsiner eller tomater. Din mixade juicedrink blir härligt fräsch och god samtidigt som den är mycket nyttig. 

Finns det garanti på min NutriBullet/Magic Bullet/Baby Bullet?

Ja, våra produkter kommer med full 1-års garanti. Om den inte fungerar till din belåtenhet på grund av defekta delar eller fabrikationsfel, så reparerar vi den eller ersätter den med en ny. Klicka här för en fullständig beskrivning av våra leverans- och returvillkor.

Är det OK att ställa min NutriBullet, Magic Bullet eller Baby Bullet i diskmaskinen?

Ja, med NutriBullet, Magic Bullet och BabyBullet diskar man undan på ett kick! Alla delar i ditt paket kan diskas i maskin utom den elektriska basenheten! Behållare, knivblad, Partymuggar, lock och ringar är diskmaskinsäkra. Även din mixer och delarna till juicepressen kan diskas i maskin. Det är bara den elektriska basenheten, som du absolut INTE kan ställa in i maskinen.

Lär dig mer här: Hur du rengör din NutriBullet

Är alla NutriBullets, Magic Bullets och Baby Bullets delar mikrougnssäkra?

Behållarna, den höga och den låga och locken är mikrovågsugnssäkra. Du kan alltså tillreda din mat i behållaren och sedan värma i mikrougnen i samma behållare utan att smutsa ner mer disk. Inte heller en massa extra skålar och grytor att diska upp! Alla andra övriga delar, inklusive Partymuggarna, skall du inte använda i din mikrovågsugn!

Vad är den höga och låga behållaren gjorda av för material?

De är båda gjorda av stöttålig plast. Till skillnad från glas, så splittras de inte om du skulle råka tappa dem.

Hur mycket innehåller behållarna i min Magic Bullet? Vad är kapaciteten?

Den stora behållaren innehåller 650 ml och den lilla 350 ml.

Hur mycket innehåller mixern i Magic Bullet?

Mixern rymmer 1,6 liter. Locket går att öppna delvis, vilket gör att du kan hälla i fler ingredienser medan motorn är igång utan att för den skull tumma på säkerheten.

Vad gör jag om behållaren eller Partymuggarna läcker medan jag mixar ingredienser med min Magic Bullet?

Din Magic Bullet är designad för att vara helt vattentät. Om du skulle upptäcka att det, ibland trots det, skulle sippra ut vätska medan du använder Magic Bullet, så beror det oftast på en av två orsaker. Först och främst skall du kontrollera att knivbladet du använder är rätt och helt tillskruvat på behållaren eller Partymuggen. Eller, om det är helt och tätt tillskruvat, så kan problemet vara att packningen saknas eller har kommit ur sitt rätta läge. Det finns en plastpackning som sitter på fälgen av knivbladsenheterna. De här plastpackningarna kan komma ur sitt läge eller till och med lossna och falla ut i diskmaskinen eller vasken vid rengöring. Se till att packningarna sitter där de skall. Om inte, se efter i din diskmaskin eller i förpackningen som din Magic Bullet levererades i.

Kan jag mixa varma vätskor i min NutriBullet, Magic Bullet eller Baby Bullet?

Vi rekommenderar inte att du mixar varma vätskor i NutriBullet, Magic Bullet eller Baby Bullet. Ett tips är att mixa ihop ingredienserna kalla och sedan värma upp dem i t.ex en mikrovågsugn. Om du vill mixa varma vätskor, följ då den medskickade manualen.